Trăind în iertare

Vă puteți imagina cum se simte o inimă complet curată? Se simte ca o pace și bucurie depline. Este un mod incredibil de a fi. Isus a promis că vom putea ajunge acolo în mod consecvent: „ V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace[perfectă]  în Mine…”(Ioan 16:33) Din experiența mea personală, pot sincer recunoaște că această pace este pură fericire. Iubesc pacea, dar stresul, durerea și furia îmi taie calea.

Tu poți să te raportezi la natura trecătoare a stării de pace? Isus a făgăduit: „‘Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.’ (Ioan 14:27)

Să recunoaștem … trăim într-o lume coruptă cu oameni corupți. Ne luptăm cu frica, mândria, pofta și nerăbdarea aproape în fiecare zi. Deci, care este soluția acestei dileme ? Știm că suntem chemați să trăim într-o stare de pace, dar ne dăm seama că tindem să o pierdem foarte repede. Iată câteva lucruri care m-au ajutat cu adevărat să o mențin mai mult timp și să o recuperez când o pierd:

  • Iartă zilnic.  O veți găsi pe măsură ce veți ierta, apoi veți continua procesul,  și veți ajunge la starea de iertare. A ajunge la starea de iertare înseamnă că memoria este încă acolo, dar puterea a fost înlăturată. Memoria este o simplă coajă care nu ne mai infectează sau ne sabotează relațiile.    
  • Roagă-L pe Dumnezeu să te vindece. Iertarea scapă de infecție, dar Isus te poate vindeca de daune. Cred cu tărie în vindecarea de traume.
  • Răspândește pacea adăugând valoare altora. Apostolul Pavel ne îndeamnă să ne alăturăm slujirii împăcării: „Și toate lucrurile acestea sunt de la Dumnezeu, care ne-a împăcat cu El prin Isus Hristos și ne-a încredinţat slujba împăcării;”. (2 Corinteni 5:18)

Nu pot garanta că trăirea într-o stare de pace este ușoară. Dar pot să vă promit că Dumnezeu este minunat și El poate calma orice furtună cu care vă confruntați.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s