Victoria lui Isus

Fapte 2:22-47

Biserica ar trebui să fie un loc de „sărbătoare, exuberant și vesel” (v.46). Ar trebui să fim cei mai pozitivi oameni din lume – sărbătorind în permanență pe Isus și victoria lui Dumnezeu.

În ziua Rusaliilor, Petru, plin de Duhul Sfânt, explică marea victorie a lui Isus. El vorbește despre viața, slujirea, moartea și, în special, despre învierea sa. El oferă patru motive pentru care poți fi sigur că Isus a fost înviat din morți și, prin urmare, poți fi sigur că, prin puterea Lui din noi, vom fi înviați cu el:

  1. Logic

Puterea morții lui Satana nu ar putea fi mai puternică decât puterea vieții în Mesia. Petru explică: „Dar Dumnezeu L-a înviat, dezlegându-I legăturile morţii, pentru că nu era cu putinţă să fie ţinut de ea.” (v.24).

2.Biblic

El arată că învierea a fost profețită în Psalmul 16: 8-11 (Fapte 2: 25-28). Petru spune: ‘[David] a fost profet și știa că Dumnezeu a promis în jurământ că va pune pe tronul său pe unul dintre descendenții săi. Văzând ce avea să urmeze, a vorbit despre învierea lui Hristos ’(vv.30-31).

3.Personal

Petru își dă propria mărturie: „Dumnezeu a înviat pe acest Isus, și noi toţi suntem martori ai Lui.” (v.32). Peter spune efectiv: „L-am văzut cu toții”.

4.Experimental

Experiența Duhului Sfânt este în sine o dovadă a învierii. După viața, moartea, învierea și înălțarea lui Isus a venit actul final în slujirea sa mântuitoare: „Și acum, odată ce S-a înălţat prin dreapta lui Dumnezeu și a primit de la Tatăl făgăduinţa Duhului Sfânt, a turnat ce vedeţi și auziţi.” (v.33).

Această experiență nu s-a limitat la cei care erau prezenți în ziua Rusaliilor. Este pentru fiecare creștin. Este pentru tine. ‘Promisiunea este pentru tine, copiii tăi și pentru toți cei care sunt departe – pentru toți pe care Domnul, Dumnezeul nostru, îi va chema’ (v.39). De fiecare dată când cineva experimentează Duhul Sfânt este o dovadă suplimentară a învierii. De fiecare dată când vedeți pe cineva umplut cu Duhul Sfânt sau auziți mărturia despre modul în care Duhul Sfânt i-a schimbat viața, este o dovadă suplimentară a învierii.

Duhul Sfânt ne permite să recunoaștem adevărul cuvintelor lui Petru: „L-ai răstignit” pe Isus din Nazaret (v.36). Isus a murit pentru păcatele mele. L-am ucis pe Isus. Păcatul meu personal a fost prezent pe cruce. În ziua în care am recunoscut acest lucru, și eu am fost „tăiat la inimă” (v.37). Această revelație este cea care duce la adevărata pocăință.

Modul în care primiți făgăduința este prin pocăință, credință în Isus, botez și primirea darului Duhului Sfânt (vv.37–38). Dovezile că ai primit Duhul Sfânt vor fi văzute într-o viață schimbată și într-o comunitate transformată (vv.42–47).

Biserica nu este doar un loc de sărbătoare, exuberanță și bucurie; ar trebui să fie și un loc de dragoste:

  1. Dragoste pentru Dumnezeu

Biserica este un loc plin de dragoste pentru Dumnezeu. Aveau o nouă dragoste pentru Biblie – „S-au dedicat învățăturii apostolilor” (v.42). O mare parte din această învățătură este acum consacrată în Noul Testament.Ei aveau o nouă dragoste pentru sacramente – „S-au dedicat … frângerii pâinii” (v.42). „Au frânt pâinea în casele lor” (v.46).Au avut o nouă dragoste pentru rugăciune (v.42). Biserica plină de Duh va fi o biserică care se roagă.

2.Dragoste unul pentru celălalt

Biserica ar trebui să fie marcată de dragoste unul pentru celălalt. Au avut o nouă dorință de a se întâlni împreună – „S-au dedicat … părtășiei” (v.42). „Au continuat să se întâlnească împreună” și „au mâncat împreună cu inimi bucuroase și sincere” (v.46). A existat o nouă eliberare a finanțelor și a generozității în acordarea lor (vv.44-45).

Biserica plină de Duh va fi o biserică unită.

3.Dragoste pentru lume

Biserica ar trebui să fie plină de dragoste pentru lume. Erau o comunitate orientată spre exterior, care făcea semne și minuni (v.43). ‘Domnul a adăugat zilnic la numărul lor pe cei care erau mântuiți’ (v.47). Biserica plină de Duh va fi o biserică cu orientată spre exterior.

Doamne, îți mulțumesc pentru marea victorie a lui Isus asupra păcatului și morții. Mă rog să mă umpli din nou cu puterea Duhului Sfânt.

Un gând despre „Victoria lui Isus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s