Fii molipsitor

 Psalmul 34:5

Când îţi întorci privirile spre El, te luminezi de bucurie și nu ţi se umple faţa de rușine.”

            Timpurile în care trăim sunt vremuri tulburi, marcate de evenimente tragice și pline de știri și informații care nu fac altceva decât să ridice nivelul de stres la care sunt supuse ființele noastre în aceste vremuri. După o lungă perioadă pandemică, în care am învățat să conviețuim cu multe încălcări ale drepturilor și libertăților individuale, ne-am trezit prinși într-o nouă criză economică pe fondul amenințării unui nou război mondial. Stresul, neliniștea, disconfortul psihic, au atins cote maxime în această perioadă.

 Căutăm soluții pentru a ieși din această stare în toate direcțiile, dar cred că cea mai bună soluție poate fi oferită doar de cineva care a trecut printr-o situație similară cu a noastră. David,  fugea de regele Saul, pentru a-și scăpa viața. Gelos pe victoriile lui David, regele Saul caută să-l omoare. Pe scurt: David fuge de Saul, nu mai găsește unde să fugă în țara lui Israel, erau scotocite toate pădurile și peșterile, așa că trece granița la filisteni.  (După ce omorâse pe viteazul lor Goliat, nu era cel mai potrivit loc unde să se ascundă.) Recunoscut de slujitorii lui Achiș, se preface nebun. Nu e sincer cu ei, am putea zice, era cuprins de o mare frică. În astfel de momente, David scrie Psalmul 34.În versetul 5 ne dezvăluie modul în care putem regăsi liniștea și pacea, modul în care ne putem vindeca de teamă, stres, neliniște…etc. Când îţi întorci privirile spre El, te luminezi de bucurie.

Bucuria este molipsitoare. Când cineva îți zâmbește, nu poți sta nepăsător pentru mult timp. Râsul este molipsitor. Când nu mai ști ce să faci, când teama, neliniștea, panica, pun stăpânire pe tine, nu trebuie decât să privești spre Dumnezeu.

Cum îți imaginezi că arată fața lui Dumnezeu când este întoarsă către tine? Pare o întrebare banală dar răspunsul pe care-l vei da arată modul în care te relaționezi la Dumnezeu. Dacă tu crezi că privind spre tine, fața lui Dumnezeu exprimă supărare, tristețe, te vezi ca pe un netrebnic, un om rău care nu merită mila Lui. Sau poate  crezi că fața Lui, exprimă bucurie, acceptare, „o, uite că a venit azi la biserică și a adus și Biblia, bravo.” Credem  că expresia feței lui Dumnezeu, când se uită la noi, se schimbă în funcție de ceea ce facem sau am făcut noi. Vreau să-ți dau o veste azi: indiferent de modul în care te comporți, de ceea ce faci, expresia feței lui Dumnezeu nu se va schimba. Tot ceea ce trebuia făcut pentru mântuirea, pentru acceptarea ta, a fost făcut la Golgota, nu suntem acceptați pe baza faptelor noastre ci pe baza harului lui Dumnezeu, arătat nouă la Crucea de la Calvar. Fața lui Dumnezeu, îndreptată spre tine va arăta totdeauna dragoste, va fi zâmbitoare, primitoare.

Pavel, din închisoarea din Roma, le scria celor din Filipi, (Filipeni 4:4) Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăși zic: Bucuraţi-vă! Privind spre Dumnezeu, Pavel a înțeles că râsul este molipsitor, că atunci când îl vezi pe Dumnezeu că îți zâmbește, indiferent de circumstanțele în care te afli, nimic nu se poate întâmpla fără acceptul Lui. Că El este în controlul tuturor lucrurilor, că la Dumnezeu toate sunt cu putință. Întoarce-ți fața cu umilință spre El, și te vei umple de bucurie, bucurie pe care la rândul tău o vei putea oferi celor de lângă tine.

Am fost chemați să fim lumini, fii molipsitor…zâmbește.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s