Dumnezeul…MEU

Mulți oameni se gândesc astăzi la Dumnezeu ca la o mare forță impersonală. Cu toate acestea, Dumnezeul Bibliei este foarte diferit. Relația sa cu noi este personală. Sfântul Pavel a scris: „Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit și s-a dat pe sine pentru mine” (Galateni 2:20 b). El este „Dumnezeul meu” (Filipeni 4:19). Dumnezeu mă iubește.

Psalmul 23:1-6

În acest Psalm, regele David, ni-l prezintă pe  Dumnezeu ca:

  1. Păstorul meu

Dumnezeu are grijă de noi, precum un păstor se îngrijește de oile lui. Sunt momente când m-am simțit epuizat spiritual. Îmi place faptul că „El îmi reînviorează sufletul” (v.3a). De multe ori, au fost situații în care am avut nevoie de îndrumare, iar mai târziu am putut să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că „El mă călăuzește pe cărări drepte din pricina numelui Său” (v.3b). Dumnezeu are un mare scop pentru viața ta. Lasă-l să te ghideze pe cel bun drum pentru tine. Nu trebuie să treci prin viață plin de frică, pentru că el este cu tine (v.4).

2. Gazda mea

Scena se schimbă de la un cioban cu oile lui la o gazdă cu oaspetele său. Aceasta este o imagine minunată despre cum este să te simți singur cu Dumnezeu în mijlocul tuturor necazurilor vieții: „Tu îmi întinzi masa în fața potrivnicilor mei” (v.5a). El îți satisface foamea din suflet cu un ospăț. Acceptă invitația lui și petrece timp în fiecare zi hrănindu-ți sufletul în prezența Lui.

Cu toții, la un moment dat, vom „umbla prin valea umbrei morții” (v.4), în fața morții noastre sau a morții cuiva iubit. Chiar și atunci nu trebuie să ne temem pentru că Domnul este cu noi (v.4).Este o mare mângâiere să știm că Domnul este aproape de noi în orice moment: Da, fericirea și îndurarea mă vor însoţi în toate zilele vieţii mele și voi locui în Casa Domnului până la sfârșitul zilelor mele” (v.6)


Doamne, îți mulțumesc pentru felul în care m-ai condus și m-ai protejat. Mulțumesc că îmi satisfaci foamea și setea spirituală cu prezența și dragostea ta.

bebe_cioc

Lasă un comentariu